dinsdag 17 mei 2011

Bezoek aan de brandweer

Hallo iedereen,

We waren er al een hele tijd over bezig, maar op dinsdag 17 mei brachten we een bezoekje aan de brandweer van Oostende.
Na een poosje wachten kwam er een brandweerman langs. Hij nam ons mee naar de ziekenwagens. Sacha mocht zich even neerleggen in een bed en werd daarna in een ziekenwagen geschoven. Gelukkig was het niet ernstig en kwam hij vlug weer bij de groep :-)
We gingen verder op stap in de kazerne. De brandweerman nam ons mee naar een andere garage en toonde ons verschillende voertuigen ondertussen zagen we enkele brandweerlieden langs de paal naar beneden glijden. (we moesten heel goed opletten, want ze waren vlug weer weg). Een aantal kinderen mochten een ritje maken in een echte brandweerauto. Daarna parkeerde de brandweerman de wagen op de binnenplaats, en haalde de brandslang uit. We mochten elk om beurt eens spuiten. Dat was heel leuk!
De volgende stop was in de kelder. Daar was er een oefenruimte, er stond een metalen doolhof-kooi. Daar mochten we eens in, wat was dat spannend maar voor echte brandweermannen is het nog veel spannender want dan is het donker en er is rook!
Gelukkig konden wij er vlot door en konden we weer verder.
De volgende stop was aan een reddingsboot. Elk om beurt mochten we een plaatsje nemen in de de reddingsboot.

Daarna gingen we terug naar de brandweerwagen en mochten de kinderen die nog geen ritje hadden gemaakt met de wagen mee. Dat was heel fijn!
Na een leuke en boeiende dag gingen we weer naar school!

Een dikke dank-je-wel aan alle mama's en papa's die mee waren om ons te begeleiden! En een extra dank-je-wel aan de mama van Sacha die zorgde voor de prachtige foto's!

Geniet mee van de foto's:



foto's juf Nathalie:

Geen opmerkingen: