donderdag 9 juni 2011

Zeeroverdag

Op donderdag 9 juni hebben wij een leuke zeeroverdag gehad.
Heel wat mama's en papa's zijn waarschijnlijk benieuwd wat wij allemaal hebben gedaan. Hier een klein overzichtje:

Toen we aankwamen zaten de piraten met een groot probleem. We moesten hen helpen door allerlei opdrachtjes te doen.

We kwamen eerst terecht bij de vertel-piraat, we luisterden naar stoere piratenverhalen en we mochten ook zelf een eigen piratenverhaal verzinnen.

De tweede piraat die we tegenkwamen was de vlaggenpiraat. Bij haar mochten we een echte piratenvlag ontwerpen.

Vervolgens kwamen we aan bij de kompas-piraat. Bij hem moesten we ons schip naar de juiste kant brengen. Het was een beetje moeilijk omdat we geblinddoekt waren. Maar gelukkig is het ons wel gelukt.

Daarna brachten we een bezoekje aan de stuurman-piraat. Bij hem kregen we het verschil te horen tussen stuurboord en bakboord, voor en achter, links en rechts.

De volgende stop was de bom-piraat, we moesten bij haar de bom zoeken die verstopt zat in de schatkist. Superspannend!

Na al dat spelen kregen we reuzentrek en aten we ons lunchpakket op in de refter ondertussen was er een tover-piraat bezig.

Na een spelmoment op het speelplein gingen we weer door naar een andere piraat, de zangpiraat bij haar zongen we leuke piratenliedjes!

Na het zingen gingen we naar de gok-piraat. We leerden een echt piratengokspel. We gingen verder naar de knutselpiraat. Bij deze piraat mochten we leuke bootjes knutselen, helaas hadden we weinig tijd en was ons bootje niet af.

Vervolgens gingen we naar de piraat die instond voor het enteren. We gingen een duel aan tegen de klas van juf Nathalie, we moeten ballen gooien naar de zeilen, om zo hun schip te vernietigen.
Dat was wel heel spannend! En goed nieuws onze klas won van de klas van juf Nathalie :-).

Het einde van de leuke zeeroverdag naderde, we sloten de dag af met een slotapotheose. We werden getrakteerd op een lekkere zeebeschuit en een piratendiploma.

Foto's:

Geen opmerkingen: